Trenger du hjelp til å bli rusfri?

07 august 2019
Maria Laugesen
Trenger du hjelp til å bli rusfri?

Rusavhengighet er en virkelighet for veldig mange nordmenn over hele landet. Det kan være snakk om alkoholmisbruk eller avhengighet av ulike rusmidler, og det er et problem som eksisterer på mange nivåer og hos alle typer personer. Hos noen er det et åpent problem som allerede har hatt store konsekvenser på både sosiale, økonomiske og helse aspekter, mens det hos andre er et mer skjult problem som ikke er tydelig for andre enn de nærmeste pårørende. Uansett hvilken avhengighet du befinner deg i, så finnes det en vei ut av avhengigheten, som vil sikre en bedre fremtid for både deg og alle rundt deg. Med profesjonell avrusing kan du ta steget mot en rusfri fremtid.

Det er aldri for sent å søke hjelp, uansett din alder, avhengighetens varighet, din øvrige helse osv. Profesjonelle behandlingssteder tar imot alle typer rusavhengighet, og de skreddersyr forløpet slik at det passer for dine spesifikke behov. Et slikt forløp vil typisk bestå av en psykologisk del der dere jobber på økt motivasjon og mentale aspekter gjennom samtaler, øvelser og forskjellige redskaper. Samtidig vil det ofte være en medikament-basert del som skal minske og forebygge abstinenssymptomer i forbindelse med avrusingen. Alt dette skjer i skjermede omgivelser, slik at du kan forbli anonym, og alt varetas av utdannede fagfolk som er spesialisert på området.

Derfor kan du føle deg helt trygg når du oppsøker et profesjonelt behandlingssted for rusavhengighet. Det er viktig å huske på at det første steget ofte er det vanskeligste, og at det er et tegn på styrke å søke profesjonell hjelp. Så ta telefonen i dag, ring til et behandlingssted og hør mer om dine muligheter. Det vil uten tvil være et valg som du og dine pårørende vil sette stor pris på resten av livet, og som vil gavne deg både fysisk og mentalt.

Flere nyheter