Tren språk og lek med Babblarna

28 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er faktisk mulig å kombinere språk og lek med barn. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du skal tenke og hvilke leker som oppfordrer til språklæring. Det finnes det heldgvis mange spennende eksempler på. 

Gjør læring gøy

image

Det er lurt å gjøre læring gøy hvis barnet ditt skal få så mye som mulig ut av det. Man lærer faktisk mer, og kanskje til og med også bedre, når man har det gøy. Det gjør også at barnet ikke nødvendigvis forbinder leken med noe kjedelig, men noe som er gøy og innholdsrikt. Det er en egenskap som kan være viktig senere i livet når barnet begynner på skolen.

Det å skape gode rammer for og et godt utgangspunkt for læring, det er noe vi alle kan gjøre for barna. Det handler om hvilke valg vi tar og hvilke leker du velger. Du kan med fordel velge noe som oppfordrer til læring eller har et spesielt formål. Som for eksempel språk. 

Språk og lek

Språk og lek er noe som med fordel kan henge sammen. Språk er en viktig egenskap og noe vi kan lære hele livet, men det er ikke minst viktig i de første årene av barnets liv, at man forstår hvordan språk fungerer og hvordan man kan bruke det. Det er spesielt viktig for oss mennesker som er sosiale vesener. Vi trener jo mange sosiale ferdigheter gjennom lek, men man må ikke undervurdere hvor stor rolle språk spiller i lek og moro – hvis man bruker de riktige lekene. Med leker som babblarna kan man trene både språk og lek på en enkel og morsom måte. Da kan man enkelt kombinere både språk og lek og gjøre det til en morsom opplevelse for barnet, som det også kan oppsøke selv. Da blir læring noe gøy, og det er en viktig faktor!

Flere nyheter