Tilrettelegg for en miljøvennlig bolig

31 mai 2020
Elisabeth Novik Nielsen

Er du en av dem som går med byggeplaner, bør du vurdere å bygge miljøvennlig. Dette krever god planlegging allerede fra starten av. Det er viktig at du setter deg inn i hvilke miljøvennlige produkter, som kan benyttes under byggingen av drømmehuset. 

Du bør tenke miljøvennlig allerede når du skal velge byggematerialer. Ved å benytte bærekraftige materialer blir boligen din i større grad vedlikeholdsfri. Ved bruk av noen typer materialer behøver du ikke å vedlikeholde ytterveggene, like fult som ved bruk av vanlig kledning. 

Ved å isolere bedre enn i vanlige boliger, vil du kunne spare på strømutgifter over tid. Du kan også vurdere alternative oppvarmingsløsninger som eksempelvis solcellepanel. Det er viktig a du har planene klarer allerede for det skal begynnes på grunnmuren. Dersom du behøver ferdigbetong bør du vurdere ferdigbetong i Volda, eller andre steder i nærheten av der du skal bygge.

Smarte og miljøvennlige løsninger 

For at den nye boligen din skal tilfredsstille dine miljøkrav og forventninger, bør du velge løsninger som er bærekraftige. Du bør blant annet velge vinduer som varer lenge, før det er nødvendig å skifte de ut. I tillegg bør du sjekke hvilke materialer som benyttes i produksjonen. 

Ved å velge riktige vinduer kan du sparer på strømutgiftene, ettersom de gjerne er bedre isolert enn eldre modeller. I tillegg vil du raskt erfare at miljøvennlige vinduer kan bidra til at inneklimaet i boligen blir bedre. Du kan få vinduer i utallige design og materialer som kan tilpasses boligen din.

Når du skal velge ny ytterdør til drømmeboligen er det viktig at du velger en dør som står i stil med huset. Du finner enkelt frem til stilfulle ytterdører i ulike design og farger, som garantert passer til boligens yttervegger. En god ytterdør skal holde både fukt og kulde ute, uavhengig av vær og vind.

Flere nyheter