Påvirker skjermtiden din helsen din?

19 juli 2020
admin

Påvirker skjermtiden din helsen din?

Det å føle seg stressa har blitt en ting som vi som samfunn bare har akseptert som en eller annen grunntilstand som vi som mennesker bare må leve med. Men det er ikke sånn og vi burde ikke tillate oss selv å bare la det skli helt ut når det er så mye vi kan gjøre. Forskningen viser uten tvil at det å begrense skjermtid er essensielt for både god søvn og mental helse. Likevel virker det som at det er komplett umulig for oss å legge fra oss telefonene våre, uansett hvor mye vi vet om hvordan den påvirker oss og livene våre. Å bruke mobilen som vekkeklokke er en dårlig idé, så det å se etter en analog vekkeklokke fra Coolpriser.no kan være det helt riktige for deg og helsen din hvis du ikke klarer å styre skjerm-tiden din før du skal legge deg og når du våkner om morgenen.

Stress og søvnmangel

Stress, søvnmangel og skjerm-tid henger uløselig sammen og det er ingen tvil om at en god morgen er en morgen uten mobilen din – selv om du kanskje får litt angst av å tenke på det. Det å sjekke mail, meldinger, Instagram og alle mulig andre sosiale medier mens vi fortsatt ligger under dyna er ikke sunt og kan ha drastisk innvirkning på hvordan vi har det. Ofte kommer det til uttrykk på måter som vi ikke identifiserer med skjerm-tid, men all forskning viser i den retningen. Hvis vi skal tro på søvnforskere og psykologer (og det burde vi virkelig) bør vi legge bort mobilen så ofte vi kan, og hvem vil vel ikke ha både bedre søvn og bedre mental helse? Alt som kreves er en vekkeklokke, litt tålmodighet og villighet til å jobbe med mobil-vanene dine.

Tilbake til opprinnelsen

Enten du liker de typiske, gammeldagse analoge vekkeklokkene eller kulere LED-utgaver finnes det er hav å velge mellom. Gå på oppdagelse på https://www.coolpriser.no/shop/frontpage.html

Flere nyheter