Lenge siden du har vært hos tannlegen?

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje litt vel lenge siden du har viet tannlegen et lenge etterlengtet besøk? Her skal vi se litt nærmere på hvor ofte du egentlig bør gå til tannlegen og hvordan du finner en god tannlege som passer til dine behov. Det er nemlig ikke lurt å utsette tannlegebesøk. 

Når bør man gå til tannlegen? 

image

Det er mange som frykter tannlegen. Det handler ikke bare om potensiell smerte, men også om økonomi. Det er jo ingen hemmelighet at det fort kan bli dyrt med et tannlegebesøk, og dette er det mange som er redd for – og dermed utsetter de besøket. Dette gjelder spesielt unge voksne som ikke får gratis tannlege lenger, og som kanskje ikke har en studentøkonomi som tillater de største krumspringene. 

Men det er viktig å merke seg at jevnlige tannlegebesøk, som ikke er så dyre i seg selv, og godt vedlikehold, er noe av det som kan bidra til å holde tannlegeregningen nede. Derfor er det lurt å ta seg et tannlegebesøk en til to ganger i året, for grundig rens og for å sjekke eventuelle problemer. Da kan man ta mye i oppløpet og unngå de store, skumle regningene. Jo før du kommer til tannlegen, jo bedre. 

Finn en god tannlege 

Det er viktig å finne en god tannlege som passer til ens behov. Det kan eksempelvis være en tannlege som https://valentinlysttannlegekontor.no/. Hvis man for eksempel lider av tannlegeskrekk, er det lurt å finne en tannlege som spesialiserer i å behandle pasienter med dette, og som kan gjøre det til en så trygg og god opplevelse som mulig. Det er selvfølgelig viktig å finne en tannlege med ekspertise, hvis det er et spesielt problem du har som skal behandles. Pris er også en svært viktig faktor for de fleste når det kommer til å finne en god tannlege. Beliggenhet er også viktig, så det ikke blir for vanskelig å komme seg til tannlegen når man må. 

Flere nyheter