Hvordan finne den beste hårfjerningmetoden for deg?

01 januar 2023
Johanne Larsen

editorial

 

Hårfjerning er noe mange kvinner og menn tar stilling til når det kommer til skjønnhetspleie og velvære, men det kan være vanskelig å vite hvordan man skal navigere i en jungel av ulike produkter og behandlinger. Kan man gjøre det selv, eller er det lurt å få hår fjernet hos en profesjonell. Det skal vi se på litt nærmere her. 

Hvilke metoder er mest brukt?

Hårfjerning

Men hvilke metoder er det egentlig som blir brukt? Det er mange som har en barberhøvel liggende. dusjen som man bruker for å fjerne uønsket hår når man dusjer. Det som er ulempen med denne hårfjerningsmetoden, er at den ikke varer spesielt lenge. Mange opplever at de må barbere med høvel hver dag for å bevare den glatte og myke følelsen.

Det er litt annerledes med epilator, da trekkes hårene ut et for et med en maskin, og det tar lenger tid før hårveksten kommer tilbake. Noen synes dette er mer smertefullt og tidkrevende enn å bare bruke en barberhøvel i dusjen. Det er også mulig å bruke voks, og her kan man gjøre det hjemme, eller vokse på salong. Det siste gir et mer profesjonelt og holdbart resultat. Da går det mange uker mellom hver gang man trenger å fjerne hårveksten. 

Kan man fjerne hår permanent?

Men kan man fjerne uønsket hårvekst permanent? Det finnes laserbehandlinger i dag som kan fjerne noen typer hår permanent på enkelte området, med flere behandlinger, men det er tidkrevende, og man må gjøre det mange ganger. Det er også en større investering enn mange av de andre behandlingene, men hvis man kan fjerne hår permanent, kan det være et helhetsregnestykke som går opp for deg med tid og penger. Det er verdt å vurdere når du skal se på metoder for hårfjerning for å finne den som passer best til deg og dine behov. 

 

Flere nyheter