Hvor mye luft lekker ditt vindu? Står det kanskje på vidt gap?

22 juni 2019
Mathias Bjelland
Hvor mye luft lekker ditt vindu? Står det kanskje på vidt gap?

Hvor mye varm luft lekker vinduene dine?

Vinduene dine er utrolig praktiske. De fungerer som en kilde til naturlig lys, lar deg se utsiden, og de lar deg slippe inn en god del luft når det er ønskelig. For eksempel på sommerens varmeste dager er det fint å lufte litt. På vinteren derimot ville dette vært helt uaktuelt, spesielt når det er minusgrader ute. Da fyrer vi nemlig hardt i hjemmene våre.

Men hva om vinduene våre ikke var godt isolerte? Det er dessverre tilfellet for mange. En holder varmen, fordi vinduene ikke siver ut nok varm luft og slipper nok kald luft inn, men allikevel fyrer en for kråkene. Tusenvis av kroner blir på denne måten kastet bort for norske husholdninger. Da kan det være lurt å investere i sparevinduer!

Sparevinduer kan spare deg for tusenlapper

Dine vinduer har mange praktiske anvendelser, men en av disse skal ikke være å stå nærmest på vidt gap når du har dem lukket. For det er nesten å argumentere for at gamle vinduer opererer slik. Har du ikke investert i nye vinduer på en stund, så kan det være på tide å investere i noen sparevinduer slik at du for eksempel sparer på strømregninga.

Sparevinduer er enkelt og greit vinduer som isolerer bedre og dermed stenger den kalde lufta ute, og holder på den varmen du betaler for. Det er nettopp derfor energibruket og strømregninga blir mindre. Her er det også verdt å merke at sparevinduer bærer med seg en viktig styrke for miljøet – jo mindre energi du bruker, jo bedre er det tross alt.

En investering for fremtiden

Kanskje vil du møte motbøren at det å kjøpe sparevinduer er en kostnad her og nå. Allikevel sparer du fort inn pengene, for det er tross alt det disse har fått navnet sitt for. Sparevinduer er fremtiden, og du bør absolutt investere i disse!

Flere nyheter