Gode ideer til deg som skal bygge lekeplass

22 desember 2022
Johanne Larsen

Hva skal man egentlig tenke på og ta høyde for når man planlegger en lekeplass? Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne ut av den beste slagplanen for å anlegge en lekeplass i nabolaget, på hytta eller kanskje der du bor. Det er mange muligheter!

Planlegg godt fra start

Lekeplasser kan være mye moro, men det er også viktig at man planlegger godt når man skal anlegge en, og at man sørger for å ha en langsiktig plan for hvordan lekeplassen skal se ut, men også for vedlikeholdet. Når du skal planlegge en lekeplass, tenk på hva lekeplassen skal brukes til – nemlig lek. Det er essensielt at lekeplassen tilrettelegger for god lek og mye moro. Kan man gjøre det sånn at flere aldersgrupper synes det er gøy med lekeplassen? At den kan brukes hele året, eller store deler av året, og derfor er tilpasset og bygget for værforholdene der du skal anlegge den? Det er mange ting å ta stilling til, og en viktig faktor er selvfølgelig sikkerhet. 

Avviksrapport

Sørg for god sikkerhet på lekeplassen

Det er naturligvis også svært viktig at man sørger for god sikkerhet når man skal bygge lekeplass. Det er mange måter å gjøre ting på, men det er viktig at alt er godkjent og blir sjekket jevnlig, og at avviksrapport er på plass. Da har man de beste vilkårene for å sikre en god og trygg lekeplass som kan bli brukt på den måten den er ment for, og gi masse lek og moro i mange år fremover. Derfor er det viktig at sikkerhetsaspektet er noe som tenkes inn helt i starten, men også når det kommer til å lages en plan for vedlikehold. Vedlikehold er en essensiell del av å ha en god og funksjonell lekeplass, som kan vare i mange år og gi mye glede. 

Flere nyheter