Fotpleie du nyter

04 juli 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange som overser føttene når de driver med daglig kroppspleie, og det er ikke bra. Det er nemlig mye godt vi kan gjøre for føttene våre som gjengjeld for det gode de gjør for oss. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne frem til den fotpleien du trenger for deg og dine føtter. 

Tar du godt nok vare på føttene dine? 

Det er vel kanskje fort gjort å glemme føttene litt når vi ikke akkurat er et folkeslag som går så veldig mye barbent. Da er det lett å glemme at de er der, og at de kanskje trenger en del mer oppmerksomhet en det vi har tendens til å gi dem.

Det er jo sånn at føttene får en voldsom belastning hver dag, med forskjellige underlag, sko og belastningen av hele vår kroppsvekt når vi står og går. Det kan bli tungt, og dermed er det også viktig at vi tar godt vare på føttene og gir dem litt ekstra opperksomhet – ikke bare estetisk fordi vi vil at føttene skal se bra ut i et par sommersandalder (selv om dette er et klart plusspoeng). Så hva kan vi gjøre utover fotbad og fotkrem? 

Ortopediingeniør

Sørg for å bruke gode sko!

Det er først og fremst viktig at man bruker gode sko som gir den støtten føttene trenger. Det er jo sånn at føtter har ulike behov, og kanskje har føttene dine et problem som kan forplante seg til andre steder i kroppen som kne, hofte og rygg. Derfor kan det være lurt å få en spesialtilpasset såle eller lignende fra en ortoped som kan hjelpe deg. Finn en Ortopediingeniør som kan finne frem til og hjelpe med nettopp dine behov. Med en god såle, blir alle sko gode slå, og de blir helt spesialisert til nettopp dine behov. 

Flere nyheter